Ti dræbt ved muligt selvmordsangreb i Istanbul

Ti mennesker er dræbt tirsdag aften ved to eksplosioner, der har ramt Atatürk-lufthavnen i Istanbul. Det oplyser den tyrkiske justitsminister, Bekir Bozag, til tv-stationen CNN Türk.

Omkring 20 er såret i angrebet, oplyser ministeren. Tv-stationen Haberturk meldte kort forinden om 40 sårede, mens det statslige tyrkiske nyhedsbureau Anadolu ifølge Reuters skriver om cirka 60 sårede, heraf seks alvorligt.

Justitsministeren kan foreløbig kun bekræfte, at der er tale om en enkelt selvmordsbombemand.

- Ifølge de oplysninger jeg har modtaget, åbnede en terrorist ild med en Kalasjnikov ved indgangen til Atatürk Lufthavns internationale terminal og sprængte derpå sig selv i luften, siger ministeren i en meddelelse til parlamentet.

Reuters citerer unavngivne embedsmænd for oplysninger om, at to personer sprængte sig selv i luften inden lufthavnens sikkerhedstjek. En anden kilde oplyser til tv-stationen CNN Türk, at tyrkisk politi skød mod de mistænkte i et forgæves forsøg på at uskadeliggøre dem, inden de detonerede deres bomber.

Et øjenvidne siger ifølge den amerikanske tv-station NBC, at han så en betjent tvinge en selvmordsbombemand ned på gulvet i lufthavnen, hvorpå bombemanden udløste sine sprængstoffer.

Ifølge CNN Türks oplysninger skete eksplosionerne i ankomsthallen.

Vidner siger til tyrkiske medier, at der også er blevet skudt ved lufthavnens parkeringsplads.

Der er sendt et stort antal politifolk og ambulancer til stedet. Ifølge CNN Türk fragter mindst et halvt hundrede ambulancer de sårede til behandling.

Tv-billeder viser omfattende ødelæggelser og sårede mennesker, der bæres ud af bygningerne.

Øjenvidner oplyser til CNN Türk, at et stort antal taxier gik i gang med at fragte sårede væk fra stedet, umiddelbart efter at bragene havde lydt.

Sidste år brugte 61 millioner passagerer lufthavnen, der er Tyrkiets største og Europas tredjestørste målt på passagertal.

I de seneste måneder er sikkerheden blevet skærpet i den tyrkiske millionby efter flere bombeangreb, som Islamisk Stat eller militante kurdiske grupper menes at stå bag.

Der er flere daglige afgange mellem Københavns Lufthavn og Atatürk-lufthavnen.

Ifølge Ritzaus oplysninger var forsvarsminister Peter Christensen (V) netop lettet fra lufthavnen, da eksplosionerne ramte.

Forsvarsministeren var med udenrigsminister Kristian Jensen (V) på besøg i Tyrkiet og fløj hjem til København med rutefly fra Adana via Istanbul.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, er informeret om angrebet, siger Det Hvide Hus.

USA's justitsminister, Loretta Lynch, sagde kort forinden, at amerikanerne følger sagen tæt.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip