Ti Eritrea-spillere hopper af på landsholdsrejse

Ti spillere på Eritreas fodboldlandshold nægter at rejse hjem fra en VM-kvalifikationskamp i Botswana og har nu søgt asyl i landet.

Spillerne afviste at gå om bord på flyet, der onsdag skulle flyve holdet tilbage til Eritrea, og de er nu i botswansk politis varetægt.

Det oplyser Dick Bayford, der er blevet hyret af Eritreas Bevægelse for Demokrati og Menneskerettigheder (EMDHR) til at repræsentere de ti spillere.

- Jeg er blevet engageret af bevægelsen for at hjælpe med at holde fodboldspillerne i landet, efter at de havde modtaget oplysning om, at nogen var i gang med at tvinge spillerne ud af Botswana, siger Bayford.

De afhoppede spillere er kun de seneste af en lang række sportsfolk, der i de senere år har benyttet konkurrencer i udlandet til at søge asyl.

Eritreiske fodboldspillere hoppede også af i Kenya i 2009, i Tanzania i 2011 og i Uganda i 2012.

Sportsfolkene flygter fra et land, hvor slavelignende forhold er rutine, ifølge FN-rapporter, ligesom der er udbredt brug af tortur.

Ifølge Dick Bayford er EMDHR nervøs for, at spillerne, som er indskrevet i Eritreas hær, vil blive anklaget for desertering i hjemlandet, hvilket kan give dødsstraf.

Spillerne opholder sig på politistationen i byen Francistown i Botswana, hvor det eritreiske landshold tirsdag tabte VM-kampen med 1-3.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip