Ti Fona-butikker overlever og bliver til Elgiganten

10 butikker i den kriseramte Fona-kæde skal fremover fortsætte med at sælge elektronik, men under et andet navn.

Elkjøp Nordic har købt de 10 butikker, der fremover bliver en del af Elgiganten.

- Vi følger trends og handlemønstre tæt og ser, at særligt storbykunden ønsker at kunne handle elektronik i bycentrum.

- Opkøbet af Fonas butikker supplerer vores tilbud, siger koncernchef i Elkjøp Nordic, Jaan Ivar Semlitsch i en pressemeddelelse.

Det er butikkerne på Strøget i København, Strøget i Aarhus, i Lyngby, på Frederiksberg, i Rødovre, på Fisketorvet i København, i Hørsholm, ved Nørreport, i Aalborg og på Østerbro i København, der fortsætter.

Det svarer til de otte butikker, der efter den seneste rekonstruktionsplan skulle fortsætte driften, samt butikkerne i Aarhus og ved Nørreport i København.

Alle ansatte i disse butikker vil få tilbud om videre ansættelse, skriver Elkjøp Nordic, der siden 2006 har ejet 40 procent af aktierne i Fona.

Advokaterne Pernille Bigaard og Ole Borch, der står i spidsen for rekonstruktionen af Fonas danske moderselskab, F Group, bekræfter, at der er indgået principaftale om salg af de 10 butikker.

I handlen indgår også Fonas navn, medarbejdere og varelager. Butikkerne vil dog blive videreført under navnet Elgiganten, oplyser Elgigantens administrerende direktør, Peter Stedal.

I løbet af april og maj vil F Group afvikle sine resterende aktiviteter, herunder de butikker, der ikke bliver videreført.

- Der er i øvrigt allerede dialog med udlejere og mulige nye lejere i mange af de butikker, som ophører som Fona-butikker, hedder det i pressemeddelelsen fra advokaterne.

Fona gik 1. februar i betalingsstandsning efter flere år med svigtende økonomiske resultater på et marked præget af hård konkurrence.

En lille måned senere blev det meldt, at 31 af de 56 Fona-butikker ville bestå efter rekonstruktionen, men 31. marts måtte planen ændres. Dermed blev antallet af overlevende butikker reduceret kraftigt til otte.

De otte butikker befandt sig med en enkelt undtagelse - den på Nytorv i Aalborg - alle i og omkring København.

Principaftalen mellem Elkjøp Nordic og F Group skal godkendes af konkurrencemyndighederne, inden den kan træde i kraft.

Forventningen er, at godkendelsesproceduren tager en lille måneds tid.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip