Ti kinesiske byer advarer borgerne om tæt smog

Skrevet af admin

24/12/2015

Dagens topnyheder

Forureningen er så kraftig i Kina, at ti byer torsdag har valgt at udsende en såkaldt rød smogalarm for at advare borgerne om den beskidte luft.

Det rapporterer kinesiske medier ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den røde alarm bliver sendt ud, mens store dele af landet lider under den fjerde smogbølge på en måned.

Tidligere på måneden valgte Beijing for første gang nogensinde at hæve smogalarmen til rød. Det skete efter stigende kritik fra offentligheden af regeringens behandling af problemet.

Beijing valgte i første omgang at udstede den røde miljøalarm, fordi en bølge af smog var ved at sænke sig over millionbyen.

Den første alarm, der kom i Beijing 7. december, betød, at byens biler med nummerplader, der endte med et ulige tal, fik forbud mod at køre.

30 procent af alle offentlige køretøjer skulle også blive i garagen. Derudover var der forbud mod at bruge grill og skyde fyrværkeri af.

- Befolkningen må gøre sit bedste for at begrænse udendørsaktivister. Hvis man er ude, bør man bære maske eller træffe andre sikkerhedsforanstaltninger, lød det dengang fra myndighederne.

Tidligere på måneden lovede vicepremierminister Zhang Gaoli, at myndighederne vil tage "realistiske tiltag" for gradvist at reducere forureningen, så luften er ren til vinter-OL, som skal holdes i den kinesiske hovedstad i 2022.

/ritzau/AFP