Ti meldes dræbt ved eksplosion i metro i Bruxelles

Ved en eksplosion på en metrostation tæt ved EU-institutionerne i Bruxelles tirsdag morgen meldes der om flere døde og sårede, rapporterer belgiske medier.

Den belgiske tv-station VTM siger, at der er rapporter om ti dræbte ved eksplosion på metrostation i Bruxelles. 15 skal være sårede.

Eksplosionen på metrostationen Maalbeek skete i morgenmyldretiden - kort efter et angreb i den vigtigste lufthavn i Bruxelles.

Tv-optagelser viser mørke røgsøjler stige op fra metrostationen, som ligger omkring 100 meter fra EU-Kommissionen.

Over en halv snes mennesker lå på fortovet uden for metrostationen med blodige ansigter.

Alle metrostationer og al offentlig transport er lukket i Bruxelles efter eksplosionen, skriver Reuters.

Den belgiske tv-station VRT oplyser, at mindst 13 mennesker er dræbt og 35 er hårdt såret efter angreb i Bruxelles' lufthavn.

Årsagen til eksplosionerne i lufthavnen var ifølge Belgiens statslige tv-station VRT et selvmordsangreb.- Der blev affyret skud og råbt på arabisk inden de to eksplosioner i Bruxelles' lufthavn, skriver det belgiske nyhedsbureau Belga.Bruxelles har i de seneste dage været i fokus på grund af omfattende antiterroraktioner.

Politiet har optrappet eftersøgningen efter endnu en mistænkt fra Paris-angrebene i november, den 24-årige Najim Laachraoui, som hidtil har været kendt under sit falske navn Soufiane Kayal.

Det lykkedes fredag at anholde den hovedmistænkte Salah Abdeslam i en forstad til Bruxelles.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip