Ti personer snuppet i skunk-aktion

Under aktionen ransagede betjente et skunkvæksthus i Ballerup, men hvor mange planter, der er blevet høstet, har politiet endnu ikke overblik over.

Tilbage i juni sendte fundet af 6.000 skunkplanter i tre industribygninger i Rødovre tre mænd mellem 40 og 50 år bag tremmer, mens efterforskerne fortsatte søgningen efter beviser, og i sidste uge blev yderligere en mand blev anholdt og varetægtsfængslet.

Efterforskningen førte til onsdagens aktion, hvor det fjerde væksthus med kunstlys, vandingsanlæg og udluftning til skunkplanter blev afsløret. De ti anholdte, ni mænd og en kvinde mellem 35 og 51 år, blev anholdt på adresser i Ballerup, Rødovre, Brøndby, Fredensborg og Virum.

Ifølge politiet har skunken været en særdeles god forretning for de anholdte.

»Vi mistænker, at persongruppen har produceret skunk i næsten to år med en omsætning i millionklassen,« siger vicepolitiinspektør Carsten Jansson i en pressemeddelelse.

Ud over skunkplanterne beslaglagde politiet i samarbejde med Skat omkring 200.000 kroner i kontanter, som knyttes til skunkaktiviteterne.

Den ene af de anholdte, en 41-årig mand, bliver fremstillet i grundlovsforhør onsdag, mens syv andre ventes at skulle for en dommer torsdag. De sidste to regner politiet med at løslade.

Politiet vil kræve, at grundlovsforhørene skal holdes bag lukkede døre, hvilket tyder på, at der er yderligere efterforskning i sagen, men vicepolitiinspektøren vil ikke føje flere informationer til.

Ud over de anholdte med forbindelse til storproduktionen af skunk gik to andre mænd på 22 og 29 år også i politiets net under aktionen. Da efterforskere ville anholde en mand på en adresse i Brøndby, fik de fat på de to andre, som havde en mængde narkolignende pulver, salgsposer og omkring 50.000 kroner i kontanter. Politiet vil i løbet af onsdag afgøre, om de skal fremstilles i grundlovsforhør.

Dagens Gossip