Tid til trænerskifte på landsholdet

Ordene kommer fra fodboldkommentator og landsholdsfan Niels Christian Frederiksen. Han var i Parken, da Olsens mandskab fik sig en larmende ørefigen med 0-4-nederlaget til Armenien, der betyder, at Danmark er så godt som ude af spillet til en VM-billet under Brasiliens sol.

Det kan samtidig markere afslutningen på 13 år med Morten Olsen ved roret. Hans kontrakt udløber i juli 2014, og derfor går overvejelserne i DBU sandsynligvis på, om man skal lade en ny mand overtage i løbet af sommeren og give ham de bedste forudsætninger for at implementere sine ideer forud for EM-kvalifikationen, der begynder i efteråret 2014.

Spekulationerne er berettigede, mener tidligere landsholdsspiller Martin Laursen.

- Jeg synes, Morten Olsen er en knalddygtig træner. Jeg har haft ham i otte år. Han har lært mig alt, så jeg har kun godt at sige om ham. Men jeg kan også godt se, at forandring fryder. Han har været i det her trænerjob i 13 år og kørt de samme ting hele tiden. Han er sikkert den mest kompetente træner, man kan få, men det kan være en idé at få en ny mand ind med nogle andre tanker om spillestil og idéer, siger Martin Laursen.

Jim Stjerne Hansen, generalsekretær i DBU, gav efter tirsdagens nederlag udtryk for, at DBU ikke har i sinde at skille sig af med Morten Olsen før tid, og det er en fornuftig udmelding, siger Niels Christian Frederiksen fra Canal9.

- De skal tænke sig grundigt om, og der er intet hastværk. Der er ingen grund til at fare ud med bål og brand og lade sig styre af medierne. Men efter god, solid dialog med Morten Olsen må de få ham til at fratræde med ære og værdighed.

Jim Stjerne Hansen erkendte onsdag, at landsholdet befinder sig i en dyb krise.

- Landskampen i går (tirsdag, red.) var et lavpunkt, et nulpunkt som vi skal op fra igen. Vi skal også lige have overstået den værste skuffelse, og så kan vi love dig, at vi vil arbejde målrettet på at komme tilbage med et landshold på det niveau, vi alle sammen kan være stolte af, og hvor vi synes, at vores landshold hører hjemme, skrev generalsekretæren på landsholdets Facebook-side.

Særligt er det faldet mange danskere for brystet, at Ajax-kometen Viktor Fischer hverken fik spilletid i testkampen mod Georgien eller Armenien.

Han blev tidligt sendt til opvarmning i tirsdagens kamp, ligesom han holdt sig varm i pausen. Men ind kom han ikke. Og det er mystisk, siger Martin Laursen.

- Det, synes jeg også, er helt vildt mærkeligt. Hvis der netop er noget, vi mangler, er det nogle, som kan lave noget på egen hånd og nogle temposkift, for der er alt for meget boldflytteri, siger Laursen, mens Niels Christian Frederiksen kalder det ’typisk Morten Olsen.

- Hvorfor er Fischer ikke med U19-landsholdet, når man ikke vil bruge ham? Hvad tænker de ikke nede i Ajax? Så kunne han lige så godt komme på ferie. Jeg ved ikke, hvad det er for noget.

Han ser derfor gerne FC Nordsjællands Kasper Hjulmand som Olsens afløser i det danske landstrænersæde.

- Han har et stort internationalt udsyn og noget af den friskhed, vi gerne vil have ind over landsholdet. Alle roser hans træning og lederegenskaber. Han har en enorm kærlighed og faglighed til spillet, og han elsker at diskutere fodbold, siger han og påpeger en svaghed ved Olsens landsholds-setup.

- Der er for mange ja-sigere omkring Morten Olsen. Den dialog, de diskussioner, ser jeg ikke fra Peter Bonde og Torben Storm. De nikker lystigt, men der skal komme noget modspil. Hjulmand diskuterer meget og har respekt for folks argumenter, siger Niels-Christian Frederiksen.

Morten Olsen vidste godt, at den var helt gal efter Armenien-kampen.

- Det er den værste aften i mit fodboldliv, sagde han til de rullende tv-kameraer.

DBU har nu meddelt, at Morten Olsen er gået på ferie. Sikkert med tankestof nok til de næste mange uger.

 

 

 

 

Dagens Gossip