Tidlig OL-plads giver Danmark optimal forberedelse

Skrevet af admin

16/01/2016

Mest læste i dag

Lørdag formiddag dansk tid fik fire unge, danske banecykelryttere det brede smil frem hos Danmarks Cykle Union (DCU) ved World Cup-stævnet i Hongkong.

Det unge hold i fire kilometer holdforfølgelsesløb bestående af Casper Pedersen, Rasmus Pedersen, Niklas Larsen og Frederik Madsen kvalificerede sig overraskende til finalen, og dermed sikrede de Danmark en plads ved OL i Rio de Janeiro.

- Det her er en stor overraskelse. Det havde vi ikke turde håbe på. Mit oplæg til drengene, da vi skulle køre kvalifikation, var at kvalifikationen var vores finale for at komme blandt de otte bedste, siger assisterende banelandstræner hos DCU, Martin Lollesgaard.

Overraskelsen bliver ikke mindre af, at det er et ekstremt ungt dansk hold, der stillede til start i Hongkong. De fire ryttere har en gennemsnitsalder på bare 17,5 år.

Hos DCU havde man derfor regnet med, at VM i London i marts var stedet, hvor man skulle forsøge at kæmpe sig til en OL-plads i fire kilometer holdforfølgelsesløb.

Med kvalifikationen i hus kan VM i stedet bruges til at have fokus på at forbedre holdet, og det er ideelt set med OL-briller.

- Det er rigtig vigtigt, for det giver ro på, og det giver også ro på til, at man til VM i London i starten af marts kan gå ud og tage en chance eller to, siger assistentlandstræneren.

- Selv om det lyder lidt flot at sige om et VM, så kan man jo godt satse lidt ekstra i stedet for at spille sikkert, siger han.

Kvalifikationen til OL er en såkaldt kvoteplads til Danmark. Det betyder, at DCU kan udtage de fire ryttere, man mener vil udgøre det bedste hold, uagtet hvem der måtte have sikret kvalifikationen.

Men ifølge Martin Lollesgaard er flere af de fire ryttere fra holdet i Hongkong inde i billedet, og det vil man også kunne se på holdet til VM.

- Vi har ikke udtaget holdet officielt endnu, men jeg kan i hvert fald sige, at der vil være nogle af dem at finde på holdet i London (til VM, red.), lyder det fra Martin Lollesgaard.

Danmark kører senere lørdag finale i Hongkong mod Australien.

/ritzau/