Tidligere ansat i Skat: De har sløset med fagligheden

Skrevet af admin

25/09/2015

Dagens topnyheder

Uanset hvilken handlingsplan Skatteministeriet præsenterer fredag, vil det vil kræve et langt sejt træk, før Skat er driftsikker igen.

Det mener forsvarsadvokat Michael Bjørn Hansen, der er tidligere kontorchef i Skat.

- Du kan sprede 100 dygtige fagfolk på et splitsekund ved at fyre dem, men det tager år at bygge det op igen, siger han.

Han siger, at det mindst vil tage fem år, før man er på samme driftsniveau som før skatteskandalerne begynde at rulle.

Og de skandaler er i første omgang kommet, fordi man er gået på kompromis med fagligheden, mener han.

- Det, der er gået galt i de sidste mange år, er, at man har neddroslet fagligheden, siger Michael Bjørn Hansen og fortsætter:

- Man har været imponeret af "modern management" og folk, som kunne bygge store, flotte organisationsdiagrammer, og så har man på samme tid svigtet skatterevisorerne og skattejuristerne.

Han mener, at de ansatte i Skat ikke har en grundlæggende helhedsforståelse for skattesystemet og skattejura, og hvordan revision og kontrol hænger sammen.

På samme måde mener han derfor også, at man må ansætte nye fagfolk, for at få Skat ud af krisen.

- Man må få nogle ressourcer til i form af faglige folk, og ikke alene skal de ansættes, de skal også uddannes, siger Michael Bjørn Hansen.

Det er skatteminister Karsten Lauritzen (V), som fredag præsenterer en handlingsplan for Skat.

Torsdag blev inddrivelsesdirektør Jens Sørensen samt it-direktør Jan Topp Rasmussen ifølge Finans.dk fyret efter skandalerne om det seks milliard store skattesvig og det fejlslagne inddrivelsessystem EFI.

/ritzau/