Tidligere bandemedlem satte ild til sig selv

Talsmand for Foreningen af tidligere bandemedlemmer (TBM), Michael Green, fortæller til bt.dk, at et 32-årigt tidligere bandemedlem ligger i koma på Rigshospitalet efter at have sat ild til sig selv.

»Jeg har netop modtaget en forfærdelig mail fra en institution, hvor en TBM-person via sin kommune er anbragt. Han er psykisk syg og har i frustration over sin situation sat ild til sig selv og sin bolig og blevet forbrændt med 47 procent på kroppen og ansigtet og fløjet med helikopter til Rigshospitalet. Han meldes uden for livsfare, men situation og tilstanden er meget kritisk,« skrev Michael Green tidligere tirsdag på Facebook.

Han har efterfølgende talt med personalet på institutionen i Fårevejle, og uddyber over for bt.dk:

»Han har jo råbt og skreget i lang tid om, at han gerne vil væk fra institutionen, og han har jo før truet personalet med kniv og skåret i sig selv. Han ringede i går til Slagelse Sygehus, fordi han gerne ville indlægges. Nu er jeg jo ikke læge, men det er mit indtryk, at han er rigtig syg og uligevægtig.«

Hos Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter man episoden.

Vagtchef Allan Kronvold fortæller, at det formentlig er mandens beklædning, der er gået ild i, og at der har været en brandbar væske involveret, siden ilden har spredt sig så hurtigt.

»Han er primært er blevet forbrændt på den forreste del af torsoen, i ansigtet og på hænder og arme. Vi kan ikke sige noget om, hvorvidt det er forsætligt eller ej, men der er kun sket minimale skader på inventar og lignende, så det er hans tøj, der er gået ild i,« siger Allan Kronvold fra Midt og Vestsjællands Politi, der modtog meldingen tirsdag middag.

Dagens Gossip