Tidligere bank-folk får fængsel for kursfup

En tidligere direktør i den nu kuldsejlede Ebh Bank er torsdag idømt tre måneders ubetinget fængsel for deltagelse i kursmanipulation.

Jens Nielsen, der er 67 år, er af Retten i Hjørring kendt skyldig i at have ført markedet bag lyset med hensyn til den reelle kurs på aktierne i det aarhusianske firma Trifork - som han samtidig var bestyrelsesformand for.

Desuden er den daværende fondschef i banken, Henrik Sylvest Larsen, idømt fængsel i 60 dage.

Sagen er rejst af Bagmandspolitiet og drejer sig om manøvrer omkring årsskiftet 2007-2008, hvor kursen blev løftet. Beviserne består blandt andet i optagelser af samtaler mellem de involverede.

Banken kom med massive bud og køb i et omfang, så der var tale om strafbar kursmanipulation og ikke kun om legal såkaldt market making, fastslår retten.

Desuden er Trifork blevet idømt en bøde på en million kroner.

Derimod er direktøren for Trifork frifundet for Bagmandspolitiets anklage om, at han deltog i de ulovlige manøvrer. Der er ikke beviser for, at han medvirkede.

Med hensyn til de to dømte bankfolk har domsmandsretten i Hjørring dog frifundet mændene for anklagernes krav om, at de skal frakendes retten til at udøve deres erhverv.

Om bankfolkene siger retten, at det tæller i skærpende retning, at lovovertrædelsen er sket i forbindelse med bankvirksomhed. Dermed skades tilliden til den finansielle sektor og til markedet for handel med værdipapirer.

På den anden side har det også betydning, at ingen af de to personligt havde noget ud af lovovertrædelsen.

Under sagen har de tiltalte nægtet sig skyldige. De har nu mulighed for at anke afgørelsen til Vestre Landsret.

Trifork oplyser til Ritzau, at selskabet ikke vil anke dommen med hensyn til bøden, og at man er tilfreds med frifindelsen af direktøren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip