Tidligere Beatles-trommeslager er død

Udtrykket "den femte beatle" er gennem tiden blevet brugt om flere musikere, der har arbejdet med The Beatles eller spillet musik med den ikoniske gruppe fra Liverpool. En af dem er den skotske trommeslager Andy White, der døde af et slagtilfælde i denne uge i en alder af 85 år. Det skriver BBC.

Skæbnen kunne have formet sig helt anderledes for Glasgow-fødte White, som i starten af 60'erne blev valgt foran Ringo Starr til at styre trommerne på en række af The Beatles' tidlige numre, heriblandt klassikeren "Love Me Do".

Men det var som bekendt Ringo Starr, der trak det lange strå, og White fortsatte i stedet karrieren med at turnere med navne som Marlene Dietrich, Burt Bacharach og Rod Stewart.

Andy White holdt dog fast i minderne fra sin korte tid med The Beatles, og i et interview i 2009 fortalte han, at han ofte blev kaldt ind i det legendariske Abbey Road Studie for at indspille. Lønnen var i øvrigt 50 kroner for tre timer og ingen rettigheder til sangene.

- Jeg blev ringet op af EMI (britisk musikfirma, red.), og jeg kunne aldrig vide, hvad jeg ville blive bedt om at gøre, fortalte han The Progress ifølge BBC. 

Alligevel var det en fantastisk oplevelse for White, der spillede med på The Beatles første studiealbum "Please Please Me".

- Man kunne mærke, at det her var noget helt anderledes og meget specielt. Men jeg vidste ikke, hvor specielt det kom til at blive, fortalte White til Daily Record i 2012.

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip