Tidligere byrådsmedlem overfalder journalist i retten

Kort før middag tog en retssag ved retten i Haderslev en voldsom drejning, da en journalist blev overfaldet af den tiltalte i sagen.

Det skriver jv.dk.

Ifølge BT er voldsmanden et tidligere byrådsmedlem.

Retsreporteren Larz Grabau var i retten for at dække sagen mod det tidligere byrådsmedlem, som stod tiltalt for el-tyveri og for besiddelse af flere våben. Herunder et samurai-sværd, totenschläger og en kastestjerne.

- Jeg har været ansat på avisen siden 1996, og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Vores journalist stiller efter retsmødet nogle spørgsmål til den her mand, hvilket gør, at han så vælger at reagere så voldsomt. Det er et helt uhørt overgreb, siger JydskeVestkystens chefredaktør, Jørn Broch, til bt.dk.

Journalisten fik et kraftigt slag og slog hovedet mod gulvet. Han har fået konstateret hjernerystelse. 

Efter overfaldet stjal den tiltalte journalistens noter.

Syd- og Sønderjyllands Politi har afhørt begge parter og ser det ikke som en voldssag på nuværende tidspunkt. Men det oplyser, at det har sigtet den mand, som var i retten, for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Ifølge vagtchef Ivan Gohr blev hændelsen udløst af en række nærgående spørgsmål.

- Det er en alvorlig sag, for alle skal kunne opholde sig frit til retsmøder. Men man må også respektere, hvis ikke folk ønsker at svare på ens spørgsmål, siger han til bt.dk.

Dagens Gossip