Tidligere chef i Amagerbanken tiltales for groft bedrageri

Bagmandspolitiet rejser nu tiltale mod en tidligere leder i Amagerbanken for groft bedrageri. To andre personer er også blevet tiltalt i sagen.

Sagen handler ifølge anklageskriftet om kriminalitet begået i forbindelse med kreditaftaler med to andre banker, oplyser Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet – også kaldet Bagmandspolitiet.

- Det er afgørende, at samfundet kan have tillid til de danske banker. Derfor har jeg været stærkt optaget af at få afdækket, om der strafferetsligt kunne gøres et ansvar gældende i anledning af de banker, der gik ned under den finansielle krise, siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen i en pressemeddelelse.

Straffesagens kerne drejer sig ifølge statsadvokaten om de tre tiltaltes påståede udnyttelse af intern viden om den amerikanske virksomhed Delteks køb af Maconomy A/S i forbindelse med aftaler med to banker om restrukturering af gæld i maj 2010.

Ud over beslutningen om at rejse tiltale mod tre personer har anklagemyndigheden valgt at opgive påtale i sagen vedrørende det såkaldte Østerfælledkompleks.

Det betyder, at Bagmandspolitiet frifinder 11 medlemmer af bestyrelse og direktion i Amagerbanken.

De 11 har alle været sigtet i anledning af bankens håndtering af valutaeksponeringer i forbindelse med engagementet med Østerfælled A/S i første halvår af 2010.

- Efter en samlet anklagefaglig vurdering er jeg nået frem til, at der ikke vil kunne føres beviser i en straffesag for, at ledelsen og bestyrelsen har begået noget strafbart i forbindelse med deres håndtering af valutaeksponeringerne i første halvdel af 2010, siger Morten Niels Jakobsen.

Han henviser til, at der fortsat verserer en civil erstatningssag om disse valutaeksponeringer mod bestyrelsen og direktionen ved Retten i Lyngby.

/ritzau/

Dagens Gossip