Tidligere DIF-formand Bent Agerskov er død

Skrevet af admin

25/02/2016

Dagens topnyheder

Den tidligere generalsekretær i Danmarks Idræts-Forbund Bent Agerskov er død, 82 år gammel. Det fremgår af en nekrolog i Politiken.

Bent Agerskov kom til Danmarks Idræts-Forbund, DIF, i 1969 som konsulent, og efter at have været både chefkonsulent og vicegeneralsekretær i organisationen blev han i 1983 generalsekretær. En stilling, som han bestred helt frem til 1998.

Foruden rollen som chef for DIF var han også medlem af Danmarks Olympiske Komité. Dermed var han i næsten to årtier en af de helt centrale skikkelser i dansk idræt.

- I sit virke gjorde Bent oprør mod systemet og ikke mindst den stigende bureaukratisering i idrætten. Samtidig var han kompromissøgende og så muligheder i de brede samarbejder i idrætten.

- Han var en central skikkelse i fusionen mellem Dansk Idræts-Forbund og Danmarks Olympiske Komité i 1993 til Danmarks Idræts-Forbund, skriver DIF i et mindeord på sin hjemmeside.

I 2001 blev Bent Agerskov formand for Friluftsrådet, en paraplyorganisation for dengang 93 natur-, miljø- og friluftsforeninger.

Han var desuden formand for Den Nationale Følgegrupper for Nationalparker, og hans indsats her medvirkede til at han i 2006 modtog DIF's Miljøpris.

Bent Agerskov, der i sin fritid var en passioneret sejler, blev i 1992 ridder af 1. grad af Dannebrog.

/ritzau/