Tidligere DR-chef: Grand Prix er en kæmpestor og sjov opgave

Han fik så travlt, at han måtte tage orlov fra jobbet som mediechef på DR, men året, der gik forud for Det Europæiske Melodi Grand Prix i 2001 i Parken i København var også vildt fascinerende, fortæller Jørgen Ramskov, der i sit daværende job som mediechef på DR stod bag den seneste afholdelse af Det Europæiske Melodi Grand Prix i Danmark.

»Jeg husker opgaven som meget omfattende, vildt fascinerende og virkelig sjov. Og den er jo ikke blevet mindre med tiden. Der var jo for eksempel 44 deltagere med i år, mens der var 26 lande med i 2001. Og dengang var det jo kæmpestort, og her tænker jeg ikke kun på selve TV-showet, men nok så meget på alle de ting omkring selve begivenheden, logistikken, placering, finansiering og så videre. Alt det, der ikke sker på scenen, fylder rigtig meget,« siger Jørgen Ramskov, som i dag er direktør for Radio24syv.

Han fik orlov i året op til Grand Prixet og stod i spidsen for en kernegruppe på cirka ti personer, der blev udvidet i takt med, at begivenheden kom tættere på. Især finansieringen var en udfordrende opgave for gruppen, lyder det fra Jørgen Ramskov. Dengang endte det med at koste omkring 65 millioner kroner. Cirka halvdelen af pengene kom fra de deltagende TV-selskaber.

»Resten var vi selv ude at skaffe i form af billetindtægter, sponsorer og reducering af forskellige omkostninger efter aftale med kommune og andre interessenter. Det er en kæmpe udfordring at finde finansiering til sådan en stor event, da det jo er en meget stor ekstraomkostning, der lige pludselig dukker op, og her gælder det om at være kreativ,« siger Ramskov og kommer med et par gode råd til de DR-folk, der nu skal til at kridte skoene.

»Det vigtigste for DR er at finde ud af, hvad visionen for næste års internationale Grand Prix skal være. Hvis man har en vision om, hvordan man vil udføre det her, så har man også et værktøj til at veje sine beslutninger op imod. Man skal gøre sig klart, hvad man vil i så store projekter. Og så skal man huske at have det sjovt, for det er virkelig en sjov opgave,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip