Tidligere dramachef i DR: '1864' var en politisk markering mod Dansk Folkeparti

DR's historiske drama blev udsat for en del kritik fra især medlemmer af Dansk Folkeparti, da den dyre serie rullede over danskernes tv-skærme. 

Og nu tyder noget på, at en del af kritikken var berettiget, for ifølge DR's tidligere dramachef, Ingolf Gabold, var serien et 'politisk projekt'. 

- Det var et stykke politisk dramatik. Det tager jeg det fulde ansvar for«, siger Gabold, der var dramachef fra 1999 til 2012, til Politiken.

Da serien blev udsat for voldsom kritik i 2014, fasthold både Gabold og instruktøren Ole Bornedal ellers, at der slet ikke var politik involveret i tilblivelsen af serien. 

Det blev især påpeget af kritikere, at seriens behandling af romaer og dens fremstilling af statsmanden D.G Monrad var politiserende. 

Men nu erkender Ingolf Gabold altså, at der var tale om et politisk partsindlæg, der skulle handle om, hvorvidt vi er en nationalstat bundet til dansk sprog og kultur, eller om vi er europæere, der bor i region Danmark.

- Jeg har hele tiden syntes, at vi var europæere i region Danmark. Og jeg synes godt, at DR kunne vælge et stykke politisk orienteret dramatik og sende det ud som et stort indlæg i en debat, der har varet i 10 år, siger han til Politiken.

Serien skulle ifølge Gabold spejle nationalismen i 1864 i den neonationalisme, han mener, Dansk Folkeparti står for.

Ole Bornedal afviser over for Politiken blankt Gabolds påstand om, at serien var et politisk projekt.

Medlem af DR’s bestyrelse for Dansk Folkeparti, Katrine Winkel Holm, kalder det 'skandaløst', at Gabold har lavet 'propaganda for offentlige penge'.

- Gabold er jo ikke hvem som helst. Hans udsagn tæller ualmindelig tungt, fordi han har siddet der så længe og haft så stor indflydelse. Det her viser, at han ikke har været opgaven voksen, siger hun til Politiken.

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip