Tidligere Fifa-boss sat bag tremmer juleaften

Skrevet af admin

25/12/2015

Dagens topnyheder

Den tidligere vicepræsident i Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, Eugenio Figueredo er blevet varetægtsfængslet efter en høring i hjemlandet Uruguay.

Høringen fandt sted i hovedstaden Montevideo torsdag, mens de fleste danskere var godt i gang med at forberede andestegen juleaften.

Uden skyggen af julestemning ankom Figueredo til Uruguay tidligere om torsdagen, efter at han var blevet udleveret fra Schweiz for at blive stillet for retten på grund af anklager om korruption.

83-årige Figueredo er tidligere præsident i Det Sydamerikanske Fodboldforbund, Conmebol, og tiltalt for svindel, bestikkelse og hvidvaskning af penge. Hvis han findes skyldig, kan han idømmes en fængselsstraf fra 2 til 15 år.

Som en af syv Fifa-ledere blev Figueredo anholdt på et luksushotel i Zürich i maj i en aktion, som rystede forbundet.

Efterforskningen har ført til, at flere af fodboldens mest magtfulde mænd har mistet deres job og kan blive straffet.

USA, som står bag efterforskningen, ønsker også Figueredo udleveret på grund af korruptionsanklagerne. Figueredo accepterede udlevering til Uruguay, men han har modsat sig udlevering til USA.

Figueredos forsvarsadvokat bad om, at Figueredo på grund af sin alder og et dårligt helbred kunne komme i husarrest i forbindelse med retssagen. Men det blev afvist af retten torsdag.

Dommer Adriana de los Santos kan dog tillade husarrest på et senere tidspunkt, fortæller kilder fra retten til AFP.

Figueredo var præsident i Uruguays fodboldforbund fra 1997 til 2006 og blev Conmebol-præsident i 2013.

Conmebols tre seneste præsidenter er alle anholdt i korruptionssagen - heriblandt Juan Angel Napout, som sidste år afløste Figueredo og blev præsident for Conmebol.

I mandags blev den afgående Fifa-præsident, Sepp Blatter, udelukket fra al fodbold i otte år. Der skal vælges en ny Fifa-præsident 26. februar.

/ritzau/