Tidligere Fifa-leder: Vi lod os bestikke af VM-værter

Skrevet af admin

04/06/2015

Mest læste i dag

Det tidligere medlem af Fifas eksekutivkomité Chuck Blazer og andre eksekutivmedlemmer tog imod bestikkelse før tildelingen af VM i 1998 og 2010.

Den 70-årige amerikaner indrømmer over for de amerikanske myndigheder, at han og andre medlemmer lod sig bestikke.

Det amerikanske justitsministerium har ifølge Sky Sports og flere andre internationale medier offentliggjort et vidneudsagn, hvori Blazer lægger kortene på bordet.

- Jeg blev omkring 1992 enig med andre personer om acceptere bestikkelse i forbindelse med VM i 1998, siger Chuck Blazer i vidneudsagnet.

VM i 1998 blev afholdt i Frankrig, mens det i 2010 foregik i Sydafrika.

Fra 1990 til 2011 var Chuck Blazer generalsekretær for det Nord- og Mellemamerikanske fodboldforbud (Concacaf). Blazer var desuden medlem af Fifas eksekutivkomité fra 1996 til 2013.

Den nu kræftsyge amerikaner er en helt central kilde i FBI's efterforskning af Fifa.

I 2011 begyndte Blazer at samarbejde med de amerikanske myndigheder, der truede med at bure ham inde på grund af en misligholdt skattegæld.

Samarbejdet med FBI betød blandt andet, at Blazer ifølge New York Daily News var hemmelig agent for de amerikanske myndigheder under OL i London, hvor han havde flere møder med andre højtstående Fifa-folk.

Alle samtalerne blev aflyttet af FBI, der havde udstyret Blazer med en nøglering med indbygget mikrofon.

I sidste uge blev flere Fifa-topfolk anholdt i forbindelse med Fifas kongres i Zürich.

Præsident Sepp Blatter har som følge af uroen omkring Fifa annonceret, at han træder tilbage, selv om han blev genvalgt til en ny præsidentperiode i weekenden.

/ritzau/