Tidligere folketingsmedlem i klammeri under 1. maj

Under Københavns overborgmester Frank Jensens (S) tale begyndte en gruppe autonome at slå på en af Knud Erik Hansens partifæller. Det var tilsyneladende den medbragte røde fane, der fik de unge til at tænde af, skriver bt.dk.

»De angreb hende, der stod med fanen. Det var tydeligt, de blev provokeret af den,« siger en tydelig chokeret Knud Erik Hansen til bt.dk.

De autonome fik dog ikke held med deres angreb mod den røde fane, der for mange er selve symbolet på 1. maj. Knud Erik Hansen sprang hurtigt til og klamrede sig til fanen.

»Deres angreb på fanen rørte mig dybt. Jeg ville ikke finde mig i det. Når man gerne vil nogle ændringer i samfundet, og fanen er et symbol på det, står man ikke bare til. Det blev til mere end en kamp om fanen, siger han og fortæller, at de autonome til sidst opgav kampen,« siger han og fortsætter:

»De mennesker har slet ikke fornemmelse af, hvad 1. maj er. Det er den dag, hvor man samles og manifesterer, at man gerne vil et andet samfund. Man samles og hygger sig, også selvom man ikke er enige. Hele den tanke ødelægger de med det her.«

Knud Erik Hansen mener, at de unge ødelægger en demokratisk tradition, som 1. maj er et symbol på.

»Der er forskel på at vende ryggen til og vise, man er utilfreds - som lærerne gjorde - og så til direkte at spolere 1. maj. For det gjorde de jo ved at lave en konstant pibekoncert. De forhindrede os i at kunne lytte til hinanden. Og det helt ude af trit med det demokratiske ideal, der ligger bag 1. maj,« siger han til bt.dk.

Knud Erik Hansen var kortvarigt medlem af Folketinget fra 1999 til 2000, da han overtog Pernille Frahms (SF) mandat. Han er medlem af SFs partiforening i Valby og arbejder som seniorforsker ved Aalborg Universitet

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip