Tidligere forstander: Det er en hetz

En mediehetz og det pure opspind. Sådan betegner tidligere forstander på døgninstitutionen Solhaven i Farsø, Søren Virenfeldt, anklagerne imod ham og 11 andre.

De har ifølge anklagen udsat unge beboere på opholdsstedet for grov vold som knytnæveslag, knæspark og halsgreb. Men det er ikke sandt, mener Søren Virenfeldt.

- Vi har i gennem mange år taget imod unge, som ingen andre vil gøre noget for og gjort et stort stykke arbejde for dem. Så er der enkelte, der ikke kan få deres vilje, og så kommer de med sådanne beskyldninger mod os, siger Søren Virenfeldt til TV2/Nord.

De 12 tiltalte har ifølge anklageren udsat 18 unge for systematisk vold fra 2005 til 2012. Den tidligere forstander mener dog, at anklagerne er forkerte og et resultat af trusler.

- Nogle af vores beboere er blevet truet til at komme med anklagerne mod os, siger Søren Virenfeldt, som er på orlov, mens sagen står på.

Ifølge TV2/Nord betegner han situationen som "en mediehetz" og "det pure opspind".

Mandag rejste anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi tiltale mod de 12 personer. Anklager Lene Wacher Lentz kalder volden for "systematisk" og "omfattende".

Der er i de fleste forhold tale om den grove voldsparagraf, der har en straframme på op til seks års fængsel.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip