Tidligere jysk forstander anker sexdom

En 64-årig tidligere forstander for et opholdssted ved Skanderborg vil frifindes for de forhold af seksuelt misbrug, som han i byretten blev idømt seks års fængsel for.

- Vi har i dag anket sagen til Vestre Landsret med krav om frifindelse, siger mandens forsvarer Niels Fjeldberg.

Manden blev 2. maj af et nævningeting ved Retten i Horsens kendt skyldig i samleje og andre former for seksuelt misbrug af to mindreårige piger, som han havde i sin varetægt, da han var forstander på opholdsstedet.

Byretten straffede ham med seks års fængsel og frakendte ham retten til at beskæftige sig med børn og unge, både professionelt og i fritiden. Desuden blev ham dømt til at betale de to piger erstatning på i alt 225.000 kroner.

Anklageskriftet lød på misbrug af fem børn, men nævningetinget frifandt ham for nogle af de forhold, som anklageren ønskede ham dømt for.

Manden drev det socialpædagogiske opholdssted i omkring 20 år. Børnene på institutionen har oplevet omsorgssvigt i deres liv, og nogle af dem har endda tidligere oplevet seksuelle krænkelser.

Forstanderens misbrug har ifølge anklageskriftet stået på fra 1998 til 2010. Institutionen blev lukket i oktober 2010.

Sagen begyndte at rulle, da en i dag 21-årig pige i 2009 meldte den tidligere institutionsleder til politiet.

Manden har under hele sagen nægtet sig skyldig i tiltalerne, på nær ét af punkterne. Det handler om ulovlig våbenbesiddelse, som han også blev fundet skyldig i.

/ritzau/

Dagens Gossip