Tidligere landsholdsprofil drevet væk af racisme

- Der er ikke nogen muligheder for mig her (i England, red.), ikke før holdningen ændrer sig. Alle spørger sig selv, hvorfor der ikke er flere farvede managere i dette land, eller hvorfor en fyr som Brian Deane måtte tage udenlands for at få en chance. Jeg har talt med andre farvede spillere med lyst til en trænerkarriere, og de har det på samme måde, at indstillingen her er forældet, siger Campbell i et interview med avisen The Guardian.

Når Campbell scanner landskabet af i alt 92 engelske ligaklubber, finder han ikke megen fortrøstning. Kun Chris Hughton, Paul Ince, Chris Powell og Chris Kiwomya har taget plads på trænerbænken efter at have afsluttet karrieren. Og ingen af dem i deciderede topklubber.

Et begreb som racisme er ømfindtligt at smide om sig med i en tid, hvor fodboldens pinger forsøger at dæmme op for problemet både på banen og på tilskuerpladserne. At det finder sted i rekrutteringen af ledende fodboldprofiler, er straks sværere at føre bevis for, når man sidder i Sol Campbells udsatte position.

- Jeg gav både hjerte og sjæl til det engelske landshold, men FA var der ikke, da jeg havde brug for dem. Jeg ville gerne have lavet noget i landsholdsregi og interessen var der, ifølge dem selv. Men pludselig dukker Gary Neville så op som assisterende manager. Det er åbenlyst, at de kun vil have pæne folk ind, som ikke kan skabe problemer af nogen art, mener Campbell, der er ved at færdiggøre et tre-årigt uddannelsesforløb med henblik på at blive manager.

Som aktiv var Campbell i mange år nagelfast inventar hos Arsenal, inden han chokskiftede til ærkerivalerne fra Tottenham. Sidste klubophold var i Newcastle, hvorfra manden med de jamaicanske rødder og det fornemme cv i fodboldmæssig forstand annoncerede sit stop som spiller.

Campbell er dog realist i bedømmelsen af sine muligheder for at kunne stige på trænerkarrusellen.

- Jeg håber og beder til, at miljøet begynder at ændre sig, men jeg er parat til at flytte, understreger Campbell.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip