Tidligere libanesisk minister dræbt af bombe

Den tidligere libanesiske finansminister Mohammed Shattah er fredag morgen blevet dræbt ved en bombeeksplosion i hovedstaden, Beirut, oplyser sikkerhedskilder til nyhedsbureauet Reuters.

Fem andre blev dræbt og flere end 50 såret af den kraftige bilbombe, der blev bragt til sprængning i det centrale Beirut.

10 bygninger blev alvorligt beskadiget af den kraftige bombe, skriver det statslige libanesiske nyhedsbureau NNA.

Den tidligere finansminister, der også har været libanesiske ambassadør i USA, Mohammed Shattah, var rådgiver for de anti-syriske politikere og tidligere premierministre Saad Hariri og Fouad Siniora.

Ifølge libanesiske medier var Mohammed Shattah mål for terrorangrebet, skriver nyhedsbureauet AFP.

Bilbomben eksploderede, da den 62-årige Shattah var på vej til et møde i den anti-syriske koalition i Saad Hariris ejendom i centrum af Beirut. Den anti-syriske koalition støtter den syriske oppositions kamp for at styrte præsident Bashar al-Assads styre i Damaskus.

I det lille arabiske land ved Middelhavet står de pro- og anti-syriske partier så godt som uforsonligt over for hinanden. Hariris Fremtidsbevægelse er leder af den anti-syriske blok.

Hariri var premierminister i landet fra 2009 til 2011. Hans far, Rafik Hariri, der stod i spidsen for landets regering fra 1992 til 1998 og 2000 til 2004, blev dræbt ved et bombeangreb i 2005.

Den prosyriske lejr anføres af den shiamuslimske Hizbollah-bevægelse, som for tiden også har flertal i parlamentet i Beirut. Dets militser kæmper sammen med præsident Assads styrker i den syriske borgerkrig.

I Libanon kommer det hyppigt til væbnede sammenstød mellem de to lejre. Siden 2004 er adskillige anti-syriske politikere og journalister samt højtstående officerer i sikkerhedstjenesten blevet dræbt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip