Tidligere Mærsk-chef bliver ny Dong-formand

Den tidligere Mærsk-topchef Thomas Thune Andersen bliver ny bestyrelsesformand i Dong Energy.

Det erfarer TV2 Finans og Dagbladet Børsen mandag aften.

Thomas Thune Andersen kommer dermed til at afløse Fritz Schur, som efter næsten et årti i spidsen stopper som Dong-formand.

Det var i en fondsbørsmeddelelse i slutningen af januar, at Dong Energy kunne oplyse, at selskabet skulle ud at finde sig en ny bestyrelsesformand.

Meddelelsen kom i kølvandet på, at Folketingets Finansudvalg havde godkendt den endelige gennemførelse af investeringsaftalen mellem den danske stat, Dong Energy, Goldman Sachs, Arbejdsmarkedets Tillægspension, PFA samt minoritetsaktionærer.

- Jeg byder de nye investorer velkommen og glæder mig over, at selskabet får økonomi til at gennemføre sin ambitiøse strategi, lød det fra Fritz Schur i meddelelsen fra januar.

Med godkendelsen markerede det ifølge selskabet selv begyndelsen på en ny fase for Dong Energy, hvor Fritz Schur efter ni år i spidsen for selskabet vil takke af som bestyrelsesformand på den ordinære generalforsamling, der finder sted den 12. marts.

- Jeg har siddet i ni år, selskabet er i god fremgang, en stærk ledelse er på plads, og med optagelsen af de nye aktionærer begynder en ny fase frem mod børsnoteringen i 2017 - 2018.

- Det er et godt tidspunkt at skifte formand, sagde Fritz Schur.

58-årige Thomas Thune Andersen forlod i 2009 sin position som topchef for Maersk Oil, efter at han i 32 år havde arbejdet i det lyseblå konglomerat, A.P. Møller - Mærsk.

Siden sin afsked med den danske rederigigant har Thomas Thune Andersen siddet i en række forskellige bestyrelser i udlandet, hvor han i øjeblikket blandt andet sidder i bestyrelsen hos det britiske energiselskab Scottish and Southern Energy (SSE).

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip