Tidligere Matas-ejere tjener 800 millioner kroner

Over 800 millioner kroner har de tidligere materialister i alt tjent, fremgår det af et årsregnskab, der for første gang løfter sløret for værdierne i materialisternes fælles selskab.

180 butiksejere solgte i 2006 206 Matas-butikker til kapitalfonden CVC for 4,2 milliarder kroner, hvorefter 70 materialister geninvesterede tilsammen knap 500 millioner kroner i det nye selskab, Materialisternes Invest Holding, der kom til at eje 30 procent af det nye Matas.

Investeringen har hidtil været bogført meget forsigtigt i regnskaberne, men efter børsnoteringen af Matas i juni kommer de reelle gevinster i selskabet nu frem.

807 millioner kroner er overskuddet i Materialisternes Invest Holding i 2012/13, som afspejler butiksejernes gevinst på investeringen, og egenkapitalen er steget fra 566 millioner kroner til 1,37 milliarder kroner.

»Set i lyset af den krise, der har været, har det været en ganske fornuftig investering,« siger storinvestoren Mads Pilgren, der oprindeligt skød cirka 140 millioner kroner ind, ejer cirka 29 procent af butiksejernes fælles selskab og dermed har værdier for knap 400 millioner kroner.

Tidligere Matas-formand, Lars Frederiksen, ejer 21 procent af selskabet og tegner sig for 280 millioner kroner.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip