Tidligere medlem: Trykkefrihedsselskabet er »arrige trolde«

Nu melder endnu en stemme sig i den skarpoptrukne, verbale skyttegravskrig, der blandt andet drejer sig om, hvorvidt Krasnik gik for hårdt til Hedegaard samt om Hedegaard var blevet ordentligt forberedt på, at interviewet ville være kritisk.

Det er forfatter og tidligere medlem af Trykkefrihedsselskabet Helle Merete Blix, der i et debatindlæg i Berlingske søndag peger på, at selskabet er blevet for nærtagende, når det kommer til kritik.

I sit debatindlæg skriver det tidligere medlem af selskabets bestyrelse blandt andet:

»Det er forståeligt, at nerverne stadig sidder uden på tøjet i Trykkefrihedsselskabets inderkreds. Men det gavner ikke ytringsfrihedens sag at fare ud som arrige trolde, hver gang formand eller forening møder kritik. Der er således ingen mening i at vise Martin Krasnik udklædt som morderisk postbud i foreningens internetmagasin, Sappho. Som tidligere redaktør af bladet synes jeg, der er sket et skred, lyder det fra Helle Merete Blix.

Tegningen af Krasnik, som Blix henviser til, kan ses på Sapphos hjemmeside, og den viser Krasnik som postbud, der med smiger forsøger at levere en pakke til Hedegaard. På pakken står der »Dead line«, og i teksten til billedet står der:

»Med en slesk invitation lykkedes det Martin Krasnik at få Lars Hedegaard i Deadline-studiet, hvorefter Krasnik udførte et overlagt karaktermord på Hedegaard«.

Helle Merete Blix mener, at selskabet bør overveje en ny kurs for fremtiden.

»Det er mit håb, at Trykkefrihedsselskabet, der afholder generalforsamling efter påske, vil beslutte sig for en mindre uforsonlig kurs. »Ytringsfriheden er demokratiets salt«, har Krarup således sagt engang – hvis jeg husker ret. Brug da dette salt på noget andet end at fare ud med bål og brand, hver gang forening og formand siges imod. I stedet for i så høj grad at bruge kræfterne på, hvad man er imod, kunne man bruge dem på, det man vel er for: Friheden, skriver hun.

Lars Hedegaard skrev fredag i et indlæg på Berlingskes hjemmeside, at han blev ført bag lyset af Martin Krasnik og DR.

»Havde jeg vidst, at hans udgangspunkt var et løgnagtigt angreb på mig i Weekendavisen for flere år forinden, at jeg skulle eksamineres i fodnoter til en bog, jeg var medforfatter til i 2003, at han havde til hensigt at sidestille denne bog med Zions Vises Protokoller osv., havde jeg naturligvis ikke stillet op til eksekution i studiet,« skriver Lars Hedegaard i et indlæg på b.dk.

Dagens Gossip