Tidligere nazist frifundet for racisme

Daniel Carlsen var tiltalt efter paragraf 266b, den såkaldte racismeparagraf, fordi han i et blogindlæg på TV 2s hjemmeside i 2010 skrev, at afrikanere gennemsnitligt har en lavere IQ end europæere, at det vil være landsskadeligt, hvis de kom til Danmark, og at de kun vil kunne bidrage til samfundet i begrænset omfang.

Landsrettens begrundelse for, at blogindlægget ikke er racistisk, er, at Daniel Carlsen udtaler sig som en del af en politisk debat, og at ytringsfriheden derfor skal »fortolkes snævert«. Derfor er udtalelserne ikke strafbare, selv om de »ud fra en almindelige betragtning må forekomme stødende«.

Carlsen var også, sammen med et andet tidligere medlem af nazistbevægelsen, tiltalt for racisme efter i 2009 at have sat klistermærker op med teksten »Danmark for Danskerne« og et billede af et hagekors - og andre klistermærker ligeledes med et hagekors og teksten »Raceblanding er folkemord«.

Men fordi udsagnene ikke mønter sig på en bestemt race eller gruppering, har landsretten ikke fundet baggrund for at dømme de to for klistermærkerne.

Danskernes Parti med Daniel Carlsen i spidsen vil stille op til efterårets kommunevalg.

Dagens Gossip