Tidligere nordmand vil hjælpe Montenegro til sejr mod Norge

Montenegro og Norge er en nyklassiker i kvindehåndbold. Onsdag mødes de to hold igen, når de står over for hinanden i kvartfinalen ved VM i Danmark.

Men denne gang er mødet endnu mere specielt for en af Montenegros spillere. Målmand Alma Hasanic var nemlig nordmand indtil for et år siden, hvor hun blev vraget til den norske EM-trup. Hun skiftede derefter det norske pas ud med et fra Montenegro.

– Jeg kunne se, at jeg stod bag i køen til det norske landshold, siger Alma Hasanic, der til dagligt spiller i norske Larvik, til nyhedsbureauet NTB.

Hasanic kom til Norge da hun var fire år gammel. Hendes forældre flygtede fra krigen i Bosnien, og Hasanic har nu boet 22 år i Norge.

Hun har ingen problemer med at skulle spille mod sit andet hjemland.

– Jeg er sikker på, jeg har truffet den rigtige beslutning.

I den norske presse er Montenegros hårde spil blevet kritiseret. Men Alma Hasanic ser det hårde spil som det våben, der kan få Montenegro til at sende Norge ud af VM.

- Vi skal bare fortsætte vores hårde forsvarsspil. Det er sådan, vi spiller. At andre snakker om vores spil tænder os bare mere. Ingen af vores piger går på banen for at skade andre. Det er bare Balkan-blodet, der bruser, siger Hasanic til NTB.

Hasanic fik omkring fem minutter i målet, da Montenegro slog Angola 38-28 i ottendedelsfinalen.

Ved den seneste OL-finale mødtes Norge og Montenegro i en medrivende finale. Norge vandt OL-guldet 23-26. Et par måneder senere blev Montenegro europamester efter sejr over Norge i finalen.

/ritzau/

Dagens Gossip