Tidligere Novo Nordisk-direktør får toppost i FN

Skrevet af admin

25/06/2015

Dagens topnyheder

Lise Kingo skal stå i spisen for at engagere virksomheder verden over, når det gælder udvikling og bæredygtighed.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, har torsdag i New York udnævnt den forhenværende koncerndirektør i Novo Nordisk til ny direktør for FN's Global Compact. Det oplyser Udenrigsministeriet.

Det er verdens største initiativ for udbredelse af virksomheders samfundsansvar med 8000 virksomheder og 4000 andre organisationer fordelt over 170 lande.

I Danmark har 270 virksomheder tilsluttet sig initiativet.

- Et stort tillykke til Lise Kingo som fra 1. september skal stå i spidsen for FN's Global Compact.

- Uden virksomhedernes engagement når vi ikke vores mål om en bæredygtig verden, og det er Lise Kingo den helt rette at stå i spidsen for, skriver Folketingets afgående formand, Mogens Lykketoft (S), på sin Facebook-profil.

Lise Kingo har blandt andet 12 års erfaring fra Novo Nordisk, som hun sagde farvel til i 2014. I 2002 blev Lise Kingo den første kvindelige koncerndirektør i Novo Nordisk.

Hun er formand for Rådet for Samfundsansvar og adjungeret professor i Bæredygtighed og Innovation på Vrije Universiteit i Holland.

I FN's Global Compact kan virksomheder bidrage til løsningen af økonomiske, sociale og miljømæssige udfordringer og bidrage til målsætningerne ved at efterleve de ti principper, som initiativet bygger på.

/ritzau/