Tidligere Novo-topmand drager mod canadiske milliarder

Skrevet af admin

11/01/2016

Dagens topnyheder

Bjarne Graven Larsen nåede kun at sidde som finansdirektør for Novo Nordisks pengetank Novo A/S i få måneder, inden han sagde op.

Det gjorde han for at tage imod et job som investeringsdirektør for en gigantisk canadisk pengetank, der også er ejer af kendte danske virksomheder.

Hans nye job er som investeringsdirektør for Ontario Teachers' Pension Plan, OTPP. Den canadiske pensionskasse vedligeholder og investerer 311.000 læreres pension i den canadiske provins Ontario.

OTPP er i Danmark bedst kendt for sit ejerskab af Københavns Lufthavne og sin rolle som storaktionær i og tidligere delvis ejer af servicegiganten ISS.

Som investeringsdirektør skal Bjarne Graven Larsen holde øje med en formue på ikke mindre end 154,5 milliarder canadiske dollar, svarende til 752 milliarder danske kroner. Det får Novo A/S pengetank på 254,5 milliarder kroner til at blegne.

- Jeg opfatter dette job om en karrieremulighed, man kun får én gang i livet, skriver Bjarne Graven Larsen i en pressemeddelelse fra OTPP.

- Jeg har en passion for pensionssektoren, der er en af de mest oplivende og vigtigste sektorer inden for finanssektoren.

Bjarne Graven Larsen kom til Novo A/S i starten af 2015 fra en stilling som administrerende direktør i FIH Erhvervsbank og tidligere i ATP. Han sagde dog sit job op i slutningen af året, blot syv måneder efter sin tiltræden.

- Jeg har fået et tilbud, som jeg ganske enkelt ikke kunne sige nej til.

- Jeg har været meget glad for at være hos Novo A/S, hvor jeg i det forløbne halve år har haft mange meget spændende opgaver og lært dygtige kollegaer at kende, sagde Bjarne Graven på det tidspunkt ifølge Ritzau Finans.

/ritzau/