Tidligere Østjydsk-direktør får skylden

Det er den tidligere direktør Jens Vendelboe, der har ansvaret for, at Østjydsk Bank er røget på den helt gale kurs, der nu har medført at banken må sælge ud af filialer og skal have tilført mere kapital.

Det fremgår af det kvartalsregnskab som Østjydsk Bank netop har udsendt. Et regnskab, der for alvor har ført banken i uføre, og det skyldes dårlig håndtering af bankens risiko og ansvaret for det ligger hos Jens Vendelboe, lyder det fra Østjydsk Bank.

»Som nævnt i fondsbørsmeddelelse nr. 2/2013, har bankens kreditstyring ikke været tilfredsstillende, henset til kravet om at kunne sikre en tilstrækkelig håndtering af risikoen på bankens udlån og de seneste lovgivningsmæssige stramninger i relation til vurdering af samme udlån,« skriver Østjydsk Bank.

»Som en konsekvens af ovenstående er tidligere bankdirektør Jens Vendelbo fritstillet, ligesom bankens kreditorganisation er omorganiseret med ny ledelse,« hedder det videre.

I starten af maj var tonen en lidt anden. Dengang udsendte Østjydsk Bank en fondsbørsmeddelelse, hvori det hed, at det var aftalt, at bankdirektør Jens Vendelboe han pr. dags dato trådte ud af bankens ledelse.

Bestyrelsen takkede dengang Jens Vendelboe for indsatsen som administrerende direktør for banken gennem årene.

Dagens Gossip