Tidligere PET-chef Jakob Scharf får eget sikkerhedsfirma

Skrevet af admin

15/01/2015

Mest læste i dag

PET's tidligere chef Jakob Scharf har startet en ny karriere i det private erhvervsliv. Det er sket sammen med en samarbejdspartner, Jakob Dreyer.

De to er ved at opbygge et firma i sikkerhedsbranchen, Certa Intelligence and Sercurity A/S, som de to netop har stiftet.

Det er en branche, der er kendt for blandt andet at rådgive enkeltpersoner og virksomheder i både ind- og udland om sikkerhed, ikke mindst i forhold til terrortrusler og andre former for angreb.

Enkelte af de eksisterende danske virksomheder i branchen er også kendt for at håndtere gidseltagninger, forhandle med kidnappere og få gidsler hjem.

Ifølge stifternes oplysninger til CVR-registret bliver selskabets opgave at "yde rådgivning og anden bistand inden for sikkerhed, compliance og risiko management samt at drive virksomhed, der efter bestyrelsens skøn er beslægtet hermed".

Samarbejdsvanskeligheder i PET og hans indblanding i den såkaldte Christiania-sag var væsentlige årsager til, at Jakob Scharf i december 2013 trak sig som øverste chef i PET efter godt seks år på posten.

Det hele begyndte at rulle, da det kom frem, at Jakob Scharf i februar 2012 bad sine folk om at kigge i Pia Kjærsgaards (DF) kalender for at finde ud af, hvornår hun var forhindret i at deltage i et besøg på fristaden sammen med resten af Folketingets Retsudvalg. Et sådant besøg var for dyrt, mente han.

Derefter placerede hans arbejdsgiver, Justitsministeriet, ham i en kommitteret stilling hos Rigspolitiet. Ifølge Ekstra Bladet til den samme hyre, som da han var øverste PET-chef. Frem til april 2016 er Scharfs årsløn på 1,1 millioner kroner.

Men den må han nu vinke farvel til det næste års tid. Justitsministeriet oplyser til Ritzau, at Jakob Scharf har søgt og fået orlov uden løn frem til januar 2016.

Certa Intelligence and Sercurity A/S er ejet af to iværksætterholdingselskaber, som er stiftet af henholdsvis Jakob Dreyer og Jakob Scharf.

Den nu 48-årige Jakob Scharf er formand for bestyrelsen i Certa Intelligence and Sercurity A/S, mens Jakob Dreyer er administrerende direktør og næstformand i bestyrelsen.

Det har ikke været muligt at træffe Jakob Scharf for en kommentar.

/ritzau/