Tidligere PET-chef undrer sig over mørklagt Kundby-sag

Der er stort set intet sluppet ud til offentligheden i sagen om den 15-årige pige fra Kundby på Nordvestsjælland, som torsdag blev varetægtsfængslet.

Og tavsheden fra PET og Midt- og Vestsjællands Politi undrer to tidligere topfolk hos PET.

- Mørklægningen af sagen undrer mig, siger tidligere PET-chef og efterretningsanalytiker ved TV 2, Frank Jensen, til Ritzau.

- I dansk terrorhistorie har man normalt informeret befolkningen meget hurtigt for at vise, at man har kontrol over situationen. Derfor er den her sag meget atypisk, påpeger han.

Den 15-årige pige er varetægtsfængslet frem til 9. februar. Den første del af fængslingen, indtil 26. januar, skal pigen sidde i isolation.

Hendes grundlovsforhør blev holdt for dobbelt lukkede døre, og offentligheden kan derfor ikke få indblik i sagen.

De dobbeltlukkede døre tyder ifølge Frank Jensen på, at der er flere mistænkte på fri fod. Det giver ikke mening, hvis beslutningen om dobbelt lukkede døre er taget af hensyn til den 15-årige pige, siger han.

- Politiet arbejdede en hel eftermiddag med sprængstoffolk på hendes adresse i Kundby. Alle, der kender hende, må være klar over, at hun er anholdt, siger han.

Også Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere operativ chef for PET, betegner sagen som højst usædvanlig og meget alvorlig.

- Først og fremmest fordi vi skal syv år tilbage i tiden for at finde en fængsling af en 15-årig - og det var i en drabssag, siger han.

Fredag blev også en 24-årig mand fra Aarhus, der er tidligere syrienkriger, kædet sammen med sagen.

- Alt det her uden, man i det mindste har været ude og fortælle offentligheden om, hvad det er, de pågældende er sigtet for.

- Det medvirker desværre til nogle spekulationer, som gør, at vi meget hurtigt kan komme til at spinne en ende over det, som ikke har et klap med virkeligheden at gøre, siger Bonnichsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip