Tidligere politiassistent holdt foredrag om spændende liv hos politiet

Den anden af ”Nørkleaftenerne” på Museumsgården Karensminde ved Grindsted bød på foredrag med den tidligere politiassistent Carl Skallerup fra Grindsted.

Der var fulde huse i stuen og der var folk der ikke kunne komme med til aftenens foredrag.

Der var på forhånd tilmeldt 32 personer til foredraget hvor Carl Skallerup fortalte om hvordan han kom til politiet.

Carl startede som ekspedient i en herre og dregetøjsforretning i Randers, men vidste godt at det ikke var her han ville blive gammel.

Da han var inde ved militæret fortalte en af hans rejsekammerater på togturen fra Ringsted til Skanderborg om at han havde søgt ind til politiet, og fik på den måde stillet Carls nysgerrighed, så da kammeraten var stået af toget i Skanderborg, sad Carl og tænkte på tingene indtil toget nåede Randers, hvor han resolut tog ned på den lokale politistation for at høre mere om det med politiet.

Det endte med at han efter en time havde søgt ind ved politiet. Det var starten på Carls karriere ved politiet, og han startede på Politiskolen i København.

Han gjorde tjeneste ved Station 1 i København under uddannelsen, og havde flere forskellige udstationeringer i København.

Han husker blandt andet tiden som motorcykelbetjent ved færdselspolitiet med opgaver som kortegekørsel med de kendte, eskorte med ambulancer mv.

Carl var også med til at lave film blandt andet Huset på Christianshavn, og her huskede han at Rottehullet bare var en bygning der var tom, med rå betonvægge og kedelige bænke, det var her de efter optagelserne indtog deres mad. Selve Rottehullet var en kulisse på Nordisk Film.

Han husker også at dyrehandlerens butik egentlig var en malerforretning, men blev omdannet til dyrehandel når der skulle filmes.

Han har også været med til Olsen Banden film. Carl Skallerup ville på et tidspunkt gerne tilbage til Jylland, og søgte en masse forskellige stillinger indtil han fik stillingen i Grindsted. Her var der fire kollegaer, samt en stationsleder som hed Vagn Højbert.

Vagn gik under navnet ”Brumme Vagn”. Han husker en episode hvor ”Brumme Vagn” kaldte ham ind for at høre om det var rigtigt at han spiste pølser ved pølsevognen på torvet.

Til det kunne Carl svare ”Ja” for på den måde kom Carl jo i snak med borgerne. Politifolk skal jo kunne træffes.

De mange fremmødte fik med en god blanding af humor og fortællinger indsigt i hvordan et liv som Politimand har været.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip