Tidligere præsident Musharraf har forladt Pakistan i fly

Pakistans tidligere præsident Pervez Musharraf har natten til fredag dansk tid forladt landet og er rejst med fly til Dubai.

Det sker, efter at landets højesteret forleden ophævede det udrejseforbud, generalen og den tidligere hærchef har været underlagt.

Det oplyser Pervez Musharrafs' talsmand til nyhedsbureauet Reuters kort efter midnat natten til fredag dansk tid.

Emirates-flyet med Musharraf om bord lettede fra Karachi fredag klokken 03.55 lokal tid. Ifølge nyhedsbureauet AFP var Musharraf den sidste person, der gik om bord på flyet.

Højesteret ophævede udrejseforbuddet for Musharraf, fordi han har brug for rygbehandling, som læger i Pakistan ikke kan udføre.

- Jeg tager til udlandet for at modtage behandling, men jeg vender tilbage for at være til stede ved retssagerne mod mig, siger Musharraf ifølge talsmanden.

- Jeg elsker mit hjemland, skal den 72-årige tidligere hærchef have sagt inden afrejse.

Seks til otte uger regner Musharraf med at være væk fra Pakistan.

Den tidligere hærchef vendte i 2013 hjem til Pakistan efter flere års eksil i udlandet. Han står over for flere retssager, hvoraf flere er blevet udskudt på grund af hans helbred.

Det drejer sig om blandt andet landsforræderi og for hans eventuelle indblanding i drabet på den tidligere premierminister Benazir Bhutto.

Som hærchef kuppede Pervez Musharraf sig i 1999 til magten i Pakistan og sad med militærets velsignelse på magten indtil 2008, hvor han trådte tilbage.

Foruden at modtage behandling i Dubai har hans advokater også argumenteret for, at han skulle have lov at rejse ud for at besøge sin gamle mor, der også bor i Dubai.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip