Tidligere profrytter i chok over landstrænerudnævnelse

Det bliver den tidligere professionelle cykelrytter Anders Lund, der fra årsskiftet bliver træner for U23-landsholdet i cykling.

30-årige Lund overtager jobbet efter Morten Bennekou.

- Jeg er vanvittig spændt på den her opgave. Jeg var i chok, da jeg fik tilbuddet, men jeg glæder mig sindssygt meget. Det er meget spændende. Jeg føler mig privilegeret og er ydmyg over at skulle overtage fra Morten Bennekou i Danmarks Cykle Union, siger Lund i en pressemeddelelse fra unionen.

- Jeg skal ikke opfinde den dybe tallerken, når jeg starter. Niveauet er højt, og træningskoncepterne er implementeret.

- Jeg glæder mig til blandt andet at skulle ind og arbejde med det mentale hos talenterne, hvor jeg virkelig tror på, at jeg kan sætte mit præg, tilføjer han.

Sportschef Lars Bonde fortæller, at han har lagt mange kræfter i at finde en afløser, og han glæder sig over aftalen med Lund.

- Jeg er helt sikker på, at Anders bliver en stor gevinst for Danmarks Cykle Union. Han har gennemført seks grand tours, og han har en opdateret viden om, hvad der skal til for at køre på højeste niveau.

- De danske cykeltalenter på landevejen kan godt begynde at glæde sig. I Anders Lund får de en ung og ambitiøs trænerprofil med mod på de krav, der stilles til udvikling og opnåelse af resultater, siger Lars Bonde.

Anders Lund indstillede sin aktive karriere efter 2013-sæsonen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip