Tidligere radikal minister trækker sig fra politik

Skrevet af admin

15/12/2015

Dagens topnyheder

Han nåede at være både udviklingsminister og klima-, energi- og bygningsminister samt næstformand for Det Radikale Venstres folketingsgruppe.

Men fra årsskiftet har Rasmus Helveg Petersen (R) ikke længere sin gang på Christiansborg. Den radikale profil forlader politik.

- Jeg blev jo ikke valgt til Folketinget, men har siddet som suppleant. Nu vil jeg koncentrere mig om det, jeg så skal: Nemlig finde mig et ordentligt arbejde. Det synes jeg er svært at kombinere med at være politisk aktiv, siger Helveg til Ritzau.

Den tidligere radikale minister blev ikke genvalgt ved folketingsvalget i juni, men han har siden 1. september siddet i Folketinget som barselsvikar for partifællen Zenia Stampe.

Hun forlænger sit orlov til 1. april, men Helveg stopper alligevel ved udgangen af december.

Det er ikke fordi, han allerede nu har et andet job på hånden, understreger han. Men nu har han været med til EU-afstemningen og klimatopmødet i Paris, som har været to vigtige begivenheder for ham.

- Jeg vil selvfølgelig gerne fortsat bidrage til den grønne omstilling, men jeg må jo se, hvad der er derude. Jeg vil jo egentlig gerne være førsteangriber i Barcelona, men det er jo ikke sikkert, at de lige vil have mig, siger Helveg.

Den 47-årige politiker er søn af tidligere udenrigsminister Niels Helveg Petersen (R), der sad i Folketinget i mange år. Adspurgt om det ikke er trist, at der ikke længere skal være en Helveg på tinge, lyder svaret:

- Det er selvfølgelig trist, men det er jo ikke et monarki, det er jo netop et demokrati. Det er vælgerne, der sammensætter Folketinget, og man har ikke nogen ret til at sidde i Folketinget, bare fordi ens familie har gjort det. Så det er jeg usentimental omkring.

Rasmus Helveg Petersen er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet som kommunikationschef i WWF Verdensnaturfonden og som strategirådgiver for Folkekirkens Nødhjælp, før han blev valgt i Folketinget fra 2011-2015.

Spørgsmål: Er det et endegyldigt farvel til politik?

- Jeg nedlægger ikke mine kredse, fordi jeg har planer om at genopstille. Det er et stort skridt at sige, at jeg nedlægger mine folketingsopstillingskredse, og det er fordi, at jeg nu vil ud og lave noget andet, siger Helveg.

Hans exit baner vejen for, at byrådsmedlem Emrah Tuncer (R) fra Holbæk nu bliver Zenia Stampes suppleant fra 1. januar til 1. april.

/ritzau/