Tidligere Riis-rytter vandt kongetape i Baskerlandet

Det beviste britiske mandskab på fredagens kongeetape i Baskerlandet Rundt. Her var Richie Porte første mand over målstregen, mens holdkammeraten og løbets førende rytter Sergio Henao kom ind på tredjepladsen blot fire sekunder efter.

Samuel Sanchez fra Euskaltel blev nummer to, mens Team Saxo-Tinkoffs Alberto Contador kom ind i samme tid på en syvendeplads.

Dermed holder Bjarne Riis' spanske holdkaptajn fast i sin fjerdeplads i det samlede klassement ti sekunder efter Sergio Henao. 

Danske Jakob Fuglsang var i en periode en del af en større udbrydergruppe på dagens etape, men Team Astana-rytteren og hans medsammensvorne var for mærkede af de seneste dages bjergridt til at gøre alvor af deres anstrengelser, og de blev hentet igen.

Jakob Fuglsang kom mål længe efter de forreste og er nu er helt ude af top 20 i klassementet.

Femte og løbets næstsidste etape bød på 166 kilometer og ti kategoriserede stigninger fra Eiber til Beasain, hvor regnen igen silede ned over rytterne. 

Her holdt Team Sky løbet i et jerngreb fra start til mål. Først ved arbejdshingsten Vasili Kiryienka, der længe sad fremme i feltet og kontrollerede, at diverse lykkeriddere ikke kørte afgørende væk fra favoritgruppen.

Og på de sidste seks kilometer tog den senere etapevinder Richie Porte og Sergio Henao så over.

Lørdag venter løbets sidste og afgørende etape i form af en 24 kilometer lang enkeltstart.

Her kan der blive vendt op og ned i toppen af klassementet, da folk som Richie Porte og Alberto Contador ventes at være stærkere i den disciplin end colombianeren Sergio Henao.

Dagens Gossip