Tidligere russisk antidopingchef er fundet død

Skrevet af admin

15/02/2016

Dagens topnyheder

Den tidligere administrerende direktør i Det Russiske Antidoping Agentur (Rusada) Nikita Kamayev er blevet fundet død, oplyser det russiske nyhedsbureau Tass.

Dødsfaldet sker kun to måneder efter, at Kamayev sammen med flere andre chefer i Rusada trådte tilbage på grund af den verserende dopingskandale i russisk atletik.

Ifølge Ramil Khabriev, tidligere generaldirektør i Rusada, er Nikita Kamayev "formentlig" død af et hjerteanfald. Han blev 50 år.

- Det ser ud til at have været et kraftigt hjerteanfald. Han beklagede sig over smerter i hjertet efter skisæsonen. Han har aldrig nævnt noget om hjerteproblemer - i hvert fald ikke over for mig, siger Ramil Khabriev til Tass.

I november afslørede en rapport fra Det Internationale Dopingagentur (Wada), at russiske atletikudøvere i årevis systematisk har anvendt doping.

Det Internationale Atletikforbund, IAAF, valgte på den baggrund at suspendere Det Russiske Atletikforbund.

Det eneste antidoping-laboratorium i Rusland er samtidig blevet frataget sin licens af Wada.

I rapporten blev Rusada kritiseret for på "rutinebasis" at forbryde sig mod internationale regler for antidopingarbejde - og for at have ladet atleter, der skulle være suspenderet, konkurrere alligevel.

Nikita Kamayev og Ramil Khabriev forlod deres stillinger i Rusada i midten af december.

/ritzau/