Tidligere S-minister vil stemme imod asylstramninger

Skrevet af admin

12/01/2016

Mest læste i dag

Tre års ventetid på familiesammenføring og konfiskering af asylansøgeres værdigenstande.

Flere af regeringens varslede asylstramninger er uspiselige for den tidligere S-minister Mette Gjerskov.

Det har hun tirsdag meddelt sine partifæller på Christiansborg.

- Regeringen har ikke svaret på en masse spørgsmål, så det er meget uklart. Men som jeg forstår det, der ligger på bordet nu, kan jeg ikke stemme for.

- Der skal ske nogle ændringer, før jeg kan stemme for. Ellers stemmer jeg imod. Og det er det, jeg har meddelt gruppen i dag, siger udviklingsordføreren til Ritzau.

Regeringens forslag til en række stramninger førstebehandles i Folketinget onsdag. Og Socialdemokraterne bakker op om stramningerne.

Spørgsmål: Er det ikke et problem, at dit parti har en linje på så centralt et område, som du ikke kan bakke op om?

- Jo, det synes jeg da er super ærgerligt. Jeg håber da også på, at det her kan løses, inden vi når frem til tredjebehandlingen.

- Det er da super ærgerligt, at man må stille sig op og være uenig med sit eget parti. Men jeg kan jo ikke gøre ved, at jeg synes, at det her er slemt, siger Mette Gjerskov.

Spørgsmål: Er det dig eller partiet, der har rykket sig?

- Der er ikke nogen danskere, der kan være i tvivl om, at Socialdemokraterne har rykket sig rigtig meget over det seneste stykke tid. Men jeg er stadig socialdemokrat, og det bliver jeg ved med at være, siger Gjerskov.

Hendes største anke mod regeringens stramninger er, at der ikke er initiativer, der gør noget ved problemets rod: At folk flygter i stor stil fra uroplagede områder sydpå.

Samtidig har hun "især et problem med reglerne for familiesammenføring":

- Jeg er bekymret i forhold til de internationale konventioner, som jeg synes er rigtig vigtige.

- Og så er der det her med at ransage flygtninge for værdier. Jeg er helt enig i, at mennesker må betale for deres eget ophold, hvis de kan.

- Det skal danskere, der forsørges af det offentlige, og de regler kan vi bare overføre til asylansøgerne.

Den tidligere minister for fødevarer, landbrug og fiskeri har flere gange tidligere ytret sig kritisk om sit partis kurs i udlændingepolitikken. Mette Gjerskov vil ikke referere fra gruppemødet, hvordan hendes meddelelse blev modtaget.

/ritzau/