Tidligere IS-sexslaver er nu bevæbnede: Vil hævne sig på terrororganisationen

En gruppe yazidi-kvinder, der tidligere har været holdt som sexslaver af terrororganisationen IS, har nu bevæbnet sig og sluttet sig til den kurdiske milits Peshmerga. 

De tidligere sexslaver har dannet deres egen brigade, hvis hovedmål er at deltage i et angreb på den irakiske storby Mosul, så de kan redde andre kvinder, der bliver holdt som slaver af terrororganisationen.

- Nu forsvarer vi os selv mod ondskaben, vi forsvarer alle minoriteter i regionen, siger brigadens Kaptajn, Khatoon Khider, til Fox. 

Omkring 2000 yazidi-kvinder er undsluppet Islamisk Stat efter terrorgruppen angreb yazidi-landsbyer på Sinjar-bjerget i august 2014, hvor de henrettede hundredevis af mænd og tog kvinderne som sexslaver. 

Nu har 123 af de kvinder gennemgået militærtræning, og 500 yderligerer venter på at få tildelt våben, så de kan deltage i offensiven mod IS. 

Under angrebet på Sinjar sprang mange kvinder i døden med deres børn for at undgå at blive taget til fange, og nu håber de tidligere sexslaver at kunne få hævn. 

Iraks tredjestørste by Mosul blev taget af Islamisk Stat i juni 2014, og her blev en masse kvinder også taget som sexslaver. Men håbet er nu, at de kan blive reddet. 

- Der er en masse kvinder i Mosul, der bliver holdt som slaver. Deres familier venter på dem, og vi venter på dem. Frigivelsen af Mosul kan få dem hjem, siger Khatoon Khider tl Fox. 

 

Dagens Gossip