Tidligere SF-profil langer ud efter partiskiftere

Tidligere folketingsmedlem Kristen Touborg (SF), der er medlem af SFs landsledelse, er langt fra tilfreds med Jesper Petersen, Nanna Westerby og Emilie Turunen, der har forladt partiet til fordel for Socialdemokraterne.

»Man kunne have håbet, at de havde fundet ud af det noget før. De har været stærkt medvirkende til, at ændre den politiske linje i en retning, der ikke har været populær blandt vælgerne,« siger Kristen Touborg, der sad i Folketinget for SF fra 1994 til 2011, til Berlingske Nyhedsbureau.

Kristen Touborg mener, at udmeldingen fra de tre er kedelig, men at det giver god mening, hvis de føler sig bedre hjemme hos Socialdemokraterne.

Han ærgrer sig dog over, at især Jesper Petersen som medlem af Folketinget og Emilie Turunen som medlem af Europa-Parlamentet kommer til at beholde den magt, de har fået igennem deres virke i SF.

»Der er ikke ret mange, der bliver valgt på personlige stemmer. De er valgt på partiets stemmer. Det ville være ordentligt at aflevere sit mandat, som man ikke selv har fået uden partiets stemmer,« siger Kristen Touborg.

Socialdemokraternes bestyrelse besluttede onsdag enstemmigt at indstille Jesper Petersen til optagelse i den socialdemokratiske folketingsgruppe.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip