Tidligere sort Chelsea-bomber får managerjob i England

Blandt de 92 bedste fodboldklubber i England findes der nu tre sorte managers.

Det er en realitet, efter at Burton Albion fra League Two - Englands fjerdebedste række - torsdag ansatte den tidligere hollandske landsholdsangriber Jimmy Floyd Hasselbaink som manager.

Inden torsdag var det kun Keith Curle i Carlisle og Chris Powell i Huddersfield, der som sorte havde et managerjob i en af Englands fire bedste rækker.

Ansættelsen af Hasselbaink sker i samme uge, hvor en ny kampagne om at få fodboldklubberne til at få flere ikke-hvide personer til at gå ind i trænerfaget, er begyndt.

En rapport fra tænketanken Sports Person's viste i mandags, at af 552 trænerjob i professionel engelsk fodbold var kun 19 af dem besat af ikke-hvide.

I sidste måned blev der i England talt om at indføre den såkaldte Rooney Rule, som stammer fra amerikansk fodbold NFL.

Den regel betyder, at mindst én sort person eller en etnisk minoritet i det hele taget skal kaldes ind til interview, hvis en klub mangler en manager.

42-årige Jimmy Floyd Hasselbaink var som aktiv en ganske stor profil i Premier League for både Chelsea, Leeds og Middlesbrough.

Han var træner for belgiske Royal Antwerpen i sidste sæson, og der er tale om hollænderens første job i England som manager.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip