Tidligere stjerner: Milan tager stor chance med Seedorf

Skrevet af admin

15/01/2014

Dagens topnyheder

Kriseramte AC Milan løber en kæmpe risiko ved at ansætte den trænermæssigt uerfarne Clarence Seedorf som ny træner.

Det siger to af den italienske storklubs tidligere topspillere - hollænderne Ruud Gullit og Marco van Basten.

Ruud Gullit, der blandt andet har stået i spidsen for Chelsea og Newcastle, fortæller, at han blev overrumplet af nyheden om Seedorf og AC Milan.

- Clarence har absolut ingen erfaring som træner, og han bliver nu nødt til hurtigt at bevise sit værd, siger Gullit til hollandske medier onsdag.

Marco van Basten, der var en meget målfarlig angriber for AC Milan i starten af 90'erne, fortæller, at han godt kan se fornuften i ansættelsen, men han understreger, at den italienske klub tager en stor chance med en urutineret træner.

- Milan er en kæmpe klub, der i øjeblikket står over for en masse udfordringer. Jeg synes, at den i højere grad kunne have brugt en erfaren træner, siger Marco van Basten til den hollandske tv-kanal NOS.

Hvad 37-årige Clarence Seedorf ikke har i erfaring, har han til gengæld i goodwill i den italienske klub.

Hollænderen nåede at spille 10 år i klubben, og han var med til at vinde Champions League i 2003 og 2007. En titel han også vandt med Ajax i 1995 og Real Madrid i 1998.

Han vandt også to italienske mesterskaber og den italienske pokalturnering med AC Milan.

Massimiliano Allegri blev fyret, efter at Milan søndag satte en tomåls-føring over styr og tabte 3-4 til nyoprykkerne fra Sassuolo. Med det nederlag kom Milan 30 point efter topholdet Juventus og altså 20 point fra en kvalifikation til Champions League.

Dermed er det gået stærkt tilbage, siden Allegri førte holdet til tops i Serie A i sin første sæson i 2010/2011.

/ritzau/AFP