Tidligere Tour-vinder tager føringen Down Under

Den australske cykelveteran Cadel Evans (BMC) har sat kursen mod sin første samlede sejr i hjemlandets store etapeløb, Tour Down Under.

Natten til torsdag dansk tid vandt Evans tredje etape, en 145 kilometer lang tur fra Norwood til Campbelltown, og overtager dermed den samlede føring i løbet.

- Jeg havde en idé om, at der var en mulighed. I denne sport skal du tage chancen, når den byder sig. Det her var et angreb på det samlede klassement, siger Cadel Evans ifølge Velonews.

Den tidligere Tour de France-vinder og verdensmester kom i mål foran Nathan Haas og Diego Ulissi og henviser med etapesejren landsmanden Simon Gerrans (Orica-Greenedge) til den samlede andenplads.

Etapen blev afgjort på klatreturen op ad det såkaldte proptrækker-bjerg. Her skilte Evans sig ud sammen med Richie Porte (Sky), men sidstnævnte orkede ikke at hænge på, da snart 37-årige Evans skruede op for tempoet.

Bedste dansker i det samlede regnskab er Christopher Juul-Jensen fra Tinkoff-Saxo. Han er nummer 45, 2.37 minutter efter Evans.

Løbet slutter søndag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip