Tidligere Tour-vinder tager føringen Down Under

Den australske cykelveteran Cadel Evans (BMC) har sat kursen mod sin første samlede sejr i hjemlandets store etapeløb, Tour Down Under.

Natten til torsdag dansk tid vandt Evans tredje etape, en 145 kilometer lang tur fra Norwood til Campbelltown, og overtager dermed den samlede føring i løbet.

- Jeg havde en idé om, at der var en mulighed. I denne sport skal du tage chancen, når den byder sig. Det her var et angreb på det samlede klassement, siger Cadel Evans ifølge Velonews.

Den tidligere Tour de France-vinder og verdensmester kom i mål foran Nathan Haas og Diego Ulissi og henviser med etapesejren landsmanden Simon Gerrans (Orica-Greenedge) til den samlede andenplads.

Etapen blev afgjort på klatreturen op ad det såkaldte proptrækker-bjerg. Her skilte Evans sig ud sammen med Richie Porte (Sky), men sidstnævnte orkede ikke at hænge på, da snart 37-årige Evans skruede op for tempoet.

Bedste dansker i det samlede regnskab er Christopher Juul-Jensen fra Tinkoff-Saxo. Han er nummer 45, 2.37 minutter efter Evans.

Løbet slutter søndag.

/ritzau/

Dagens Gossip