Tidslinje: Bruxelles er igen ramt af bombeangreb

Skrevet af admin

23/03/2016

Mest læste i dag

Tirsdag:

* Ved 8-tiden: Afgangshallen i Bruxelles' internationale lufthavn i Zaventem rystes af to eksplosioner med ni sekunders mellemrum. Mindst ti bliver dræbt.

* Lidt over 9: En formodet bombe eksploderer på et metrotog på vej ind til stationen Maelbeek i Bruxelles' europæiske kvarter. Mindst 20 bliver dræbt.

* I alt er 31 blevet dræbt, mens 270 er såret ifølge statsanklageren.

* Belgiske myndigheder øger beredskabet til niveau 4, der er landets højeste.

* Det belgiske krisecenter udsender en appel til alle Bruxelles' indbyggere om at blive inden døre.

* En bombe efterladt i lufthavnen, der betragtes som ustabil, bliver bortsprængt.

* 10.30: Al offentlig transport bliver stoppet i Bruxelles.

* Ved 11-tiden: Belgiske togforbindelser til udlandet begynder at blive lukket ned, flere store europæiske lufthavne øger sikkerheden, og kontrollen ved Belgiens grænser bliver optrappet.

* 16.00: Den belgiske regering erklærer tre dages landesorg.

* 17.37: Bevægelsen Islamisk Stat siger ifølge det islamistiske nyhedsbureau Amaq, at tirsdagens angreb var udført af "kalifatets soldater" mod "korsfarernationen Belgien". Det er dog ikke bekræftet, at de militante stod bag.

* 18.15: Belgisk politi efterlyser en mand iført lys jakke og bøllehat, der er blevet set forlade lufthavnen, efter at han tidligere er fotograferet via overvågning sammen med to formodede bombemænd.

* Der er politiaktioner over hele Belgien efter angrebene.

* Store dele af verden delte Belgiens sorg. I Paris, hvor der også fandt et blodigt angreb sted i november sidste år, viste man sin sympati ved at farve Eiffeltårnet det belgiske flags farver. Det samme skete ved Trevi-fontænen i Rom og ved Brandenburger Tor i den tyske hovedstad, Berlin.

Onsdag:

* Natten til onsdag identificeres 37-årige Adelma Marina Tapia Ruiz som det første døde offer.

* Før 8: Det kommer frem, at to brødre ved navn Khalid og Brahim El Bakraoui står bag angrebene.

* 08.30: Najim Laachraoui, som havde en hånd i Paris-angrebet i november, identificeres ifølge et belgisk medie som ham, der flygtede fra lufthavnen tirsdag. Det trækkes senere tilbage. Det vides ikke, om han var involveret.

* Ved 10-tiden: Najim Laachraoui meldes anholdt. Det viser sig også at være forkert.

* 12.00: Et minuts stilhed i Bruxelles for ofrene for tirsdagens bombeangreb i den belgiske hovedstad.

* 12.01: Bifald brød ud efter stilheden på Place de la Bourse, hvor mange råbte "længe leve Belgien" omgivet af flag, lys og blomster.

* 13.00: Pressemøde med Belgiens statsanklager, der offentliggør dødstallet og bekræfter, at blandt andre de to brødre står bag.

* Ifølge statsanklageren har politiet fundet et afskedsbrev i form af en lydfil på Ibrahim El Bakraouis computer, som blev fundet i en skraldespand i lufthavnen.

- Hvis jeg ikke gør noget nu, ender jeg i en fængselscelle, lyder det angiveligt.

Kilder: AFP, dpa, Reuters.

/ritzau/