Tiger Woods favorit til at vinde Masters-titlen

De senere år har navnet Tiger Woods været tættere forbundet med skandaler og udenomsægteskabelig sex end den uindskrænkede dominans, som han engang stod for på alverdens golfbaner.

Men i år ser tingene for alvor ud til at have vendt for den amerikanske tiger. Efter tre turneringssejre i 2013 er Woods tilbage som verdensranglistens nummer et foran nordirske Rory McIlroy.

Succesen har to gode forklaringer. Det venstre knæ, som har generet Woods siden college-årene, og som har været skyld i fire operationer, ser omsider ud til at være blevet så stærkt, at det ikke længere generer ham.

Imidlertid er det er som bekendt ikke nok, at kroppen fungerer, hvis sindet samtidig er et virvar af utilfredsstillede behov. Men nu er Woods tilsyneladende endeligt kommet videre efter den mudrede skilsmisse fra den svenske model Elin Nordegren og de tilhørende sidespring. Den ellers så private Woods er stillet offentligt op foran fotograferne sammen den amerikanske skidronning Lindsey Vonn, som på sin facebook-profil har bekræftet forholdet:- Det var vel ikke den store hemmelighed, men ja, jeg dater Tiger Woods. Vores forhold har i løbet af de sidste måneder udviklet sig fra et venskab til noget mere, og det har gjort mig meget lykkelig.

Woods' nære ven Steve Stricker bekræfter betydningen af den indre harmoni for golfstjernen.

- Han er så lykkelig. Han laver sjov og har det godt. Han må have fået mange ting på plads, siger Stricker ifølge The Guardian.

En Woods i form og balance med sig selv går ind til denne uges Masters-turnering på Augusta-banen som en naturlig favorit. Også selvom han skal tilbage til 2008 for at finde sin sidste major-sejr og til 2005 for at mindes sidste gang, at han vandt den traditionelle grønne jakke, som Masters-vinderen bliver iklædt.

Selvom en stor del af den amerikanske befolkning ikke har tilgivet Woods sidespringene og i stedet foretrækker den mere regelrette Phil Mickelson som deres golfhelt, har Nike har ikke været sene til at udnytte Woods' genvundne position.

- Alt ordner sig, når man vinder, lød teksten på en reklame med et billede af Woods, der skabte debat, da han kom tilbage på verdensranglistens førsteplads.

Han holder sig ude af debatten og fokuserer i stedet på at forbedre sig.

- Jeg vil ikke være så god, som jeg engang var - jeg vil være bedre, fastslog han efter sejren i sidste måneds Arnold Palmer Invitational.

Med en Masters-sejr på søndag er han nået et godt stykke af vejen.

Dagens Gossip