Tikæmper kåret som årets atlet i 2015

Den amerikanske atlet Ashton Eaton er kåret til årets atletikudøver af Det Internationale Atletikforbund, IAAF.

Eaton gør sig i tikamp, og han slog sin egen verdensrekord ved VM i Beijing i august, da han præsterede 9045 point og vandt VM-guld.

Den 27-årige tikæmper vandt også VM-guld i 2013 året efter, at han vandt OL-guld i London.

- Atleter bruger deres mest energiske år af livet med at arbejde på at finpudse deres evner. Jeg er taknemmelig over for IAAF for nogle fantastisk konkurrencer. Det er scenen, der gør det muligt for os at vise vores arbejde, siger Ashton Eaton ifølge Reuters.

Han vandt prisen foran Jamaicas sprinterkonge Usain Bolt, som vandt sin 11. VM-guldmedalje i år. Den amerikanske trespringer Christian Taylor fulgte efter Bolt på tredjepladsen.

- Jeg slog ikke Usain (Bolt, red.) og Christian (Taylor, red.), mit arbejde var bare anderledes i sit design. De er nogle af de bedste atleter og smukkeste udøvere nogensinde. Jeg er smigret over at være blandt dem, siger Eaton.

Hos kvinderne blev Genzebe Dibaba fra Etiopien kåret som årets atlet, efter at hun i juli satte verdensrekord på 1500 meter med tiden tre minutter og 50,07 sekunder. Hun vandt senere VM-guld på distancen i Beijing og fik bronze på 5000 meter.

- Jeg er beæret over at modtage denne pris fra IAAF. Det føles godt at blive kåret som verdens bedste atlet i år, siger Dibaba.

Priserne uddeles normalt ved en stor galla i Monaco, men den blev aflyst i år grundet de store problemer i atletiksporten i øjeblikket.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip