Til daglig laver hun mad til soldater – i dag har hun vundet stor pris

Normalt står hun over kødgryderne og sørger for at vores soldater  får noget at spise.

I dag har scenen dog været en lidt anden, for der har Kathrine Laura Hørup kæmpet ved DM i Skills, og hun er kåret som den bedste cater-elev i Danmark.

DM i Skills er et uddannelsesarrangement, hvor man hylder gode håndværksmæssige egenskaber.

Det var statsminister Lars Løkke Rasmussen, som kunne overrække, Kathrine Laura Hørup prisen, og hun er meget glad og overvældet over udnævnelsen.

- Det er fantastisk dejligt og også lidt uventet. Jeg har nemlig været syg i ugerne op til konkurrencen med høj feber. Så jeg har ikke kunnet træne så meget lige op til. Og i går til de indledende runder var jeg så dårlig, at jeg var ved at give op, siger hun ifølge pressemeddelelsen.

Ikke alene det at vinde, men også kvaliteten af konkurrencen er vild, synes den 27-årige Hørup.

- Mine retter må have siddet lige i skabet, for der var hård konkurrence, alle finalisterne var virkelig dygtige.

I finalen var de fire, som kæmpede imod hinanden. Finalisterne skulle levere tre afleveringer til dommerne: En forret til 12 kuverter bestående af laks, torsk, et komælksprodukt, rødbede og géle, clubsandwiches til fire kuverter og kartoffelmad til fire kuverter. 

Til hverdag arbejder Kathrine Laura Hørup på Antvorskov kaserne, og dér er der klar melding, hvis ikke maden er i orden.

- Der er direkte respons hos soldaterne, når de giver tilbagemeldinger på maden. De er meget ærlige. Det kan jeg rigtig gode lide. Der er en god vekselvirkning mellem at stå i køkkenet og lave gedigen hverdagsmad, sidde ude ved kassen eller være ved buffeten blandt gæsterne og høre deres meninger, forklarer hun og fortsætter:

- Og samtidig er jeg også med til lave fine arrangementer og events på kasernen, hvor kongehuset også nogle gange kommer. Så jeg elsker den dynamik, der er ved at lave personalemad.

Ved DM i Skills kører man de bedste i 36 forskellige kategorier, og på 3 dage har arrangementet over 60.000 besøgende.

 

Følg Dagens Talent for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip